יניב

סכסוך עם קבלן שיפוצים שהתחיל לפני יותר משנה

שלום רב, לפני יותר משנה התחלנו שיפוץ דירה מקיף עם קבלן, כבר בתחילת השיפוץ לאחר חתימת החוזה הוא אמר שכתב הכמויות שעשינו (אצל כמאי מקצועי) לא נכון והכפיל חלק מהמרכיבים פי שתיים ושלוש. אנחנו לתומנו הסכמנו. לאחר מכן (בזמן השיפוץ) התלוננו בפניו על ליקוי בעבודתו וביקשנו שיתקן. בשלב הזה הוא כמעט ונעלם, הגיע עובד מטעמו לכמה שעות פעם בשבוע לקדם קצת את העבודה ולא תיקן את הליקוי שהתלוננו עליו. אחרי שלושה חודשים של המתנה והתראות מצידנו תיקנו את הליקוי על חשבוננו. מאותה נקודה היחס של הקבלן כלפינו כבר היה מזלזל מאוד. העבודות בוצעו באיכות נמוכה והתבררו בהן ליקויים, על כל תוספת שהיינו צריכים לעשות הוא ביקש בדיעבד מחיר דמיוני. נכון לכרגע אנחנו גרים בדירה המשופצת כבר כמה חודשים ובפסק זמן מההתקשרות עם הקבלן כדי לחשוב איך מסיימים את השיפוץ. ברור לנו שאנחנו לא יכולים להמשיך איתו לאור הדרישות הלא הגיוניות שהוא מציב לכן חשבנו קודם כל להביא איש מקצוע שיעריך אם באמת היה צורך בהכפלת כמויות ומה היקף הליקויים בשיפוץ ובהתאם לתוצאות הבדיקה להחליט אם יש עילה לתבוע אותו על מעבר לאי סיום עבודה. השאלה שלי האם הבדיקה צריכה להיערך על ידי שמאי או מהנדס? ואיזה סוג של עורך דין מטפל בתביעות מסוג זה?

עו"ד מיכל לוצאטו

יניב שלום, פורום זה אינו נועד להעניק ייעוץ משפטי נקודתי עבור סיטואציות מורכבות כפי שמתואר בשאלתך. המלצתי היא שתפנה לקבלת ייעוץ פרטני לעו"ד שמתמחה בתחום דיני הקניין והמקרקעין. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.