אלכס

נכות

שלום. אני סוכרתי סוג 2,מטופל בתרופות ו2 סוגי אינסולין ועברתי 5 ניתוחים עקב כף רגל סוכרתית.פוטרתי מעבודתי עקב היעדרות ממושכת ובגלל מצבי הרפואי. בעקבות תביעתי לקיצבת נכות,קיבלתי 69% נכות רפואית לצמיתות ו74% אי כושר עבודה. האם אחוזים אלו מזכים אותי באיזה שהן הטבות? ביטוח לאומי מפרסם כי דרגות אי כושר הן:60,65,74,100% אך בכל מקום דורשים 75% ומעלה. אשמח אם תעשו לי סדר בנושא. בתודה רבה.

עו"ד רונן אבניאל

74% היא דרגת אי כושר חלקית. הדרגה הבאה אחריה היא 100% דרגת אי כושר. אם יש עילה מוצדקת מוצע שתגיש ערר על החלטת הוועדה הרפואית דרג ראשון. דרגת אי כושר בשיעור 74% מקנה קצבה נכות חודשית.