אמיר

אחוזי נכות

אני גמלאי הסובל מסוכרת סוג 2 ומאפילפסיה.ואני מטופל בתרופות בגין אלה. לפני פחות משנה נפלתי בגינת ביתי וכתוצאה איבדתי את הראיה בעין אחת. בעין השניה עברתי ניתוח של קטרקט. לפני כשנתיים חליתי בסרטן במיתרי הקול ולאחר סדרה של הקרנות "נרפאתי" אבל אני עובר שתי ביקורות כל שלשה חודשים, א.א.ג ואונקולוגית. לפני חמש שנים עברתי אירוע מוחי (CVA)ואני נוטל תרופה שנועדה להפחית את הסיכוי להתקף חוזר. האם אני זכאי לאיזו שהיא דרגת נכות?

עו"ד רונן אבניאל

סביר מאד להניח שייקבעו לך נכות רפואית התואמת את הליקויים הרפואיים הרבים שציינת. לאחר מכן ייקבעו את דרגת אי הכושר שלך ומכאן תיגזר זכאותך לקצבת נכות כללית (הכל בכפוף לעמידה בתנאי סף נוספים כמו גיל, הכנסה ועוד).