ביאנה

גניבת ציוד לאחר סיום העסקה

לפני כחודשיים התחלתי לעבוד במספרה כקוסמטיקאית על בסיס אחוזים, על כל טיפול שילמתי לספר בעל המספרה 50%, בכפוף לזכרון דברים מול הספר, תמורת חשבוניות שאמור היה להוציא ללקוחותיי ותלוש שהיה אמור להנפיק לי. הספר השקיע סכום של כ3000 ש"ח על שולחן עבורי וציוד נוסף, כסף שהייתי אמורה להחזיר תוך חצי שנה, גם זה בכפוף לזכרון דברים, ואני הבאתי איתי ציוד חשמלי וכלי ברזל, ציוד אותו פירטתי לספר בהודעת וואטסאפ לפני כן. בנוסף נקנה ע"י ציוד "מתחלף" כלומר בעיקר דברים חד פעמיים כגון פצירות וניירות לעבודה השוטפת, ובכפוף לכך יש לי חשבוניות על שמי. בשבוע שעבר עקב חילוקי דעות ביננו, נוצר ריב, במהלכו הספר צעק עליי בגסות ליד לקוחה שלי, כינה אותי בשמות גנאי וטען בתוקף שיש לי עבר פלילי (וזאת למרות שלפני שהתחלנו לעבוד יחד הוא התעקש לקבל ר"פ- אותו אני סיפקתי, ואין לי למעשה עבר פלילי). ביקשתי מהלקוחה שלי לעזוב באמצע הטיפול, כיוון שלא יכולתי להמשיך אותו, והתיישבנו לדבר על הדברים- הודעתי לו שאיני מעוניינת להמשיך לעבוד במקום, והוא מצידו התנצל בפניי וביקש ממני להשאר, הבטיח שלל הבטחות וכו'- הבטחתי לחשוב על זה, ועזבתי את המקום. למחרת הודעתי לו בשיחה טלפונית שהחלטתי שאיני מעוניינת להמשיך אחרי הכל, והודעתי שאני אגיע יום למחרת לאסוף את הציוד שהבאתי איתי- וכתשובה הספר טען שמבחינתו כל מה שנמצא במספרה שייך לו. בנוסף שלח לי הודעות וואטסאפ שבהן הוא טוען שבמידה ואגיע לבית העסק זו תהיה עבירה על החוק והוא יזמין משטרה. מה עליי לעשות? הבחור למעשה גנב לי את כל הציוד ומונע ממני להתפרנס..

עו"ד עידן גמליאלי

החוק עוסק בעניינים הקשורים לנפגעי עבירה מכוח חוק זכויות נפגעי עבירה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נפגעי עבירה