מאור

נזילה מהתקרה - שאלה לקראת החורף

שלום רב, ב15/5 נכנסנו אני ואשתי לדירה חדשה בשכירות. לחוזה השכירות הכנסתי חוזה האומר ש" המשכירים מהירים כי אטימות הגג תקינה ולא ידוע למשכירים על כל תקלה בהם " אני גג בקומה אחרונה בבניין די ישן. לקראת החורף התברר לי כי ככל הנראה כל הקומה סובלת מנזילות מאוד מאסיביות בחורף. התברר לי גם כי בעל הדירה שלי היה בלב העניינים במשך שנים רבות , הוא מודע לבעיה והותרע בפניו הרבה פעמים. מעבר לכך אין לי פרטים נוספים. אני כמובן לא מעוניין למצוא את עצמי בזמן החורף בדירה עם נזילות משמעותיות , טחב וסכנה לריהוט שלי. מה כדאי לי לעשות ?

תומר פרלמן, עו"ד

מאור שלום, הצעתי היא כי תתריע בכתב בפני המשכיר, כי ככל שהמידע אליו נחשפת אודות הנזילות (לאחר שתפרט את המידע) יתברר כנכון, הרי שהדבר ייחשב כהפרה יסודית של ההסכם מצידו וכי הוא ישא בפיצוי בגין נזקיך. אני מניח כי בהסכם השכירות קיים הסעיף, הקובע כי הפרה יסודית של ההסכם תזכה את הצד הנפגע בביטולו ובקבלת פיצוי מוסכם בגינה וזאת מבלי לגרוע מכל זכות לקבלת סעד נוסף. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.