טליה

הפקדת שיק שכ"ד שלא במועדו

היי, שכרתי דירה לפני4 חודשים, במעמד חתימת החוזה ביקשתי מבעלת הבית שתקפיד להפקיד את שיק שכ"ד במועד, אך לצערי, בכל חודש בעלת הדירה אינה מפקידה במועד את שיק שכ"ד ,מה שמהווה בעיה בחשבון הבנק שלי. מידי חודש לאחר שאני רואה שהיא לא מפקידה במועד, אני מבקשת ומסבירה לה שוב, אך דבר לא עוזר, מה עושים?

תומר פרלמן, עו"ד

טליה שלום, אני מניח כי בהסכם השכירות לא מצוין מועד כלשהו, אשר בו על המשכיר לממש השיק בגין השכירות, וזאת משום שאין מדובר בדרישה נפוצה, כל שכן נהוג לציין בהסכם השכירות את מועדי הסדרת התשלום בגין דמי השכירות החודשיים/המועד אשר מופיע על ההמחאה. משכך, היות ועניין אי הפקדת השיק במועד הנקוב בו יוצר בעיה בחשבונך, הרי שעלייך לציין זאת בהסכם, באופן אשר יחייב את המשכיר להפקיד את השיק במועד הרלוונטי, ולציין כי ככל שהשיק לא יופקד במועד הדבר יגרור סנקציה שתחול על המשכיר. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.