גאל

שכר דירה בשיפוץ וכניסת בעל דירה לדירה

היי השכרנט דירה לפני כשלושה חודשים כרגע היא עוברת שיפוץ אינטנסיבי. נפלתי לתוך חור שיש במטבח ונקעתי את הרגל. יש לציןצשאני מדריכת ספורט מה שפוגע לי בעבודה. איני כשירה לעבוד. חדר האמבטיה לא פעיל במהלך רוב שעות היום ורק בערב בדרישות חגוכחות של לא להרטיב את הקיר הפתוח של האמבטיה. הבית מלא אבר גם באוויר ואינו ראוי למגורים. בנוסף בעל הדירה נכנס לדירה ללא רשות ןפשוט הודיע על כך בהודעה.. בעל הדירה אדם לא סימפטי במיוחד ובשל כל הסיבות האלו אשמח לדעת אם הוא צריך להוריד שכר דירה על הדירה שאי אפשר לחיות בה ןנאלצנו לפנות או אם אפשר לבטל חוזה? תודה

תומר פרלמן, עו"ד

גאל שלום, בפנייתך הינך מעלה מספר סוגיות. 1. מי, אם בכלל, צריך לפצותך בגין הנזקים שנגרמו לך כתוצאה מנפילתך לתוך "חור במטבח"? 2. האם השיפוץ שמתקיים במושכר וכניסתו של המשכיר למושכר ללא תיאום מוקדם מולך מהווים עילה לסיום יחסי שכירות? לשם המענה לשאלותיך, יש צורך לעיין בהסכם השכירות, ולבחון את התייחסותו לסוגיית המפורטות. כך גם לעניין השיפוץ, האם הפרטים אודותיו היו ידועים לך טרם חתימתך על הסכם השכירות? לא ניתן להשיב על שאלות אלו ללא העיון בהסכם השכירות.