תמי

לגור עם בן זוג בדירה בבעלותי

בן זוגי עובר לגור איתי בדירה בבעלותי (בתשלום מחצית מהחזר המשכנתא החודשי שלי). האם צריך חוזה שכירות סטנדרטי או מיוחד?

תומר פרלמן, עו"ד

תמי שלום, חוזה שכירות "סטנדטי" אינו מתייחס לתשלום המשכנתא, אלא לדמי השכירות החודשיים, משכך אם ברצונך להחתים את בן זוגך על חוזה שכירות, הרי שבאפשרותך להשוות את דמי השכירות החודשיים בהם ישא בן זוגך לגובה מחצית המשכנתא. גם בפן המשפטי יש לכך חשיבות שכן אם בן זוגך ישא בתשלום המשכנתא כהגדרתו, יתכן ויוכל לטעון בעתיד לזכויות בנכס. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.