מאיר

הבאת קונים פוטנציאלים או שוכרים חדשים

שלום תקופת השכירות מסתיימת עוד שנה וחצי הוא לא סגור אם למכור או לא והוא שואל אותנו אם נרצה לסיים השנה את השכירות בעל הבית רוצה להביא קונים פוטנציאלים ולהראות את הבית עם מתווך אמרנו שאנחנו לא מסכימים שיטרטרו אותנו עד שלא יושבים וסוגרים אם הוא רוצה שנפנה השנה או לא הוא טוען ששנה לפניי סיום החוזה הוא רשאי להביא קונים או שוכרים בחוזה לא רשום שם דבר על להראות את הבית לקונים או לשוכרים חדשים האם הוא יכול לחייב אותנו להראות את הבית שנה לפניי סיום החוזה לקונים ולטרטר אותנו? או לשוכרים כביכול כמה זמן לפניי סיום החוזה אני חייב לפי החוק לאפשר לבעל הדירה להביא שוכרים לראות את הבית? בחוזה אין כל סעיף או תזכורת על להראות את הבית לקונים או לשוכרים תודה מאיר

עו"ד תומר פרלמן

מאיר שלום, לשם המענה על פנייתך יש צורך לעיין בהסכם השכירות, זאת למרות שהנך מציין בפנייתך כי בהסכם אין כל התייחסות באשר להצגת הנכס לרוכשים או שוכרים פוטנציאליים. במרבית ההסכמים יש סעיף הנוגע לזכות המשכיר להגיע אל הנכס בתיאום מראש מול הדייר. בכל אופן בחוק אין התייחסות לעניין אופן הצגת המושכר וכן לעניין המועד בו ניתן להציגו לשוכרים או לרוכשים פוטנציאליים. משכך, הרי שהדבר צריך להיעשות בזמנים סבירים ולא להוות מטרד משמעותי לשוכרים. אין כל מניעה לכך שהדבר יעשה כשנה לפני תום השכירות אך בשעות הנוחות לכם ובתיאום מראש. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.