ענבל

חוזה שכירות מול עורך דין ובנוסף תשלום האם כדאי?

שלום אני מצאתי דירה יפה ומעונינת לשכור אותה בעל הבית רוצה לעשות חוזה מול עורך דין ובנוסף הוא דורש שמשלם כסף לעורך דין האם זה כדאי ורצוי?

עו"ד תומר פרלמן

ענבל שלום, יש מעט בעייתיות בשאלה מסוג זה המופנית לעורך דין, בכל זאת יש לנו אינטרס שזה יעשה באמצעותנו. אבל אם ננסה לשים את האינטרס בצד בניסיון להשיב על שאלתך ברצינות. הרי שאני סבור, כי ככל שהמשכיר והשוכר אינם בעלי ידע מקצועי נרחב בתחם השכירות, הרי שבהחלט מומלץ כי ההסכם יעשה באמצעות עו"ד העוסק בתחום ואשר לו ידע נרחב בשלל הסוגיות העלולות להיווצר במערכת יחסים בין המשכיר לשוכר. הדבר עשוי לחסוך טרחה והוצאות מרובות בהמשך. בכל אופן מומלץ כי כל צד ייוועץ בעו"ד מטעמו אשר ידאג להגן על האינטרסים של הלקוח בעת כריתת ההסכם. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.