טינה

הפסקת חוזה שכירות עם הודעה מוקדמת

שלום רב ! אני שוכרת דירה מ- 1.10.15 . בחוזה השכירות שהוכן על ידי מתווך רשום שתקופת השכירות ל- 12 חודשים, אך תאריך הסיום רשום 1.10.17 (כנראה בטעות). באחד הסעיפים של חוזה שכירות מופיעה דרישה על הודעה מוקדמת 3 חודשים מראש. בתום שנה לשכירות חתמנו על הסכם המשך השכירות לעוד שנה ובהסכם זה אין שום סעיף על עזיבה מוקדמת, זה בכלל לא חוזה אלא דף אחד כמו נספח. אם אני מעוניינת לעזוב לפני 1.10.17, האם מספיק שאודיע למשכיר 3 חודשים מראש?

עו"ד תומר פרלמן

טינה שלום, לשם המענה על פנייתך יש צורך לעיין בשני ההסכמים. האם ההסכם המאוחר הוא הסכם העומד בפני עצמו? במצב דברים זה יהיה עליך לשלם בגין תקופת השכירות המלאה, אלא אם כן, תגיעי להסכמות אחרות עם המשכיר לרבות מציאת דייר חלופי אשר יכנס בנעלייך. מאידך, אם מדובר בנספח להסכם הראשוני, הרי שבהחלט תעמוד בפנייך האפשרות לעזוב את המושכר לאחר מתן הודעה מוקדמת כמצוין בהסכם. אפשרות נוספת היא, כי אין מדובר בטעות שנעשתה בעריכת ההסכם הראשוני בו נכתב כי תקופת השכירות תסתיים ביום 1.10.17, וכי הכוונה הייתה לכך ששמורה לך האופציה להאריך את תקופת השכירות בשנה נוספת, אשר גם במהלכה תהיה לך הזכות לסיים את תקופת השכירות בהתראה מוקדמת בת 3 חודשים. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.