שושנה

חוב לבזק על שימוש בטלפון בדירה מושכרת

בת דודתי השכירה דירה, והעבירה את חשבון הטלפון על שם הדייר. היא חשבה שכך היא תהיה מוגנת, אם הוא לא ישלם. הדייר עזב, ונותר חוב לבזק על סך 20000 ש"ח. בבזק סירבו להתייחס לשינוי השם, בטענה שאין להם דרך לאתר אותו. היא נאלצה לשלם בעצמה, ואז היא ניתקה את הקו. השאלה שלי היא האם דייר יכול לפנות לבזק ולבקש חידוש קו על שמו, ללא רשות המשכיר.

עו"ד תומר פרלמן

שושנה שלום, הדייר אינו יכול להתקשר ו/או לחדש התקשרות עם גוף כזה או אחר בשמו של המשכיר שלא מתוקף הסכם ו/או באמצעות ייפוי כח מהמשכיר. ככל שירצה להתקין קו טלפון חדש במושכר בהנחה שהסכם השכירות לא אוסר זאת, הוא בהחלט יהיה רשאי להתקינו. באשר לחוב אותו צבר החייב לחברת בזק יש לבחון מה הוא השינוי אותו ביצע הדייר ואת מי הוא מחייב, ובהתאם למסקנות שתתקבלנה לדרוש את השבת התשלום מ"בזק" או מהדייר או שניהם יחד ולחוד. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.