נעמה

האם זו נחשבת הפרה יסודית בחוזה שכירות?

שכרנו משרד קטן חתמנו חוזה לשנה גילינו שבמשרד יש ריח נורא של ביוב הודענו למשכיר והוא לא התייחס דבר נוסף החנות היא מחולקת ולידינו יש חנות גדולה יותר הפעילה כל היום .השוכר בא אלינו בתביעה להתחלק בחשמל חצי חצי עם בעל החנות השניה ,דבר שבכלל לא הוזכר בחוזה מה גם שהמשרד שלנו פעיל מס' שעות בודדות ביום ,יש לציין שהמשכיר לקח שקים לכל השנה וכן לקח כמה שקים פתוחים לערבון מה עלינו לעשות???

עו"ד תומר פרלמן

נעמה שלום, לעניין ריח הביוב, יש להניח כי מדובר בבעיה הקיימת בצנרת אשר הטיפול בה חל על המשכיר, משכך עליכם לפנות למשכיר, רצוי בכתב, ולדרוש ממנו לטפל בליקוי באופן מיידי שכן הדבר לא מאפשר לכם שימוש סביר במושכר. באשר לתשלום החשמל ככל שאין אזכור בהסכם השכירות לצריכה משותפת של החשמל, אזי התשלום צריך להתבצע בהתאם לקריאת מונה המבטא את שימושכם בלבד, משכך הנכם רשאים לדרוש מהמשכיר התקנת מונה נפרד. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.