אנה

העלה דרסטית בשכר דירה וצ'ק ביטחון

אמי מתגוררת בדירה שהושכרה במקור לה יחד עם הוריה שנפטרו במהלך השנים בהן התגוררו יחדיו בדירה זו (כ-5 שנים). השכר דירה במקור היה פייר (1500 ש"ח בעיר קטנה בדרום) ועם השנים בעלת הדירה העלתה רק ב-200 ש"ח (לאחר כמה שנים ב-100 ש"ח ואז שוב ב-100 ש"ח לאחר כמה שנים). כעת אמי נשארה לבדה כיוון שסבתי נפטרה לפני כחודש (אז בעצם רק היא מתכלכלת ללא עזרה מסבתי ומסבי ז"ל כמובן) אך היא מעוניית להמשיך לגור בדירה מכיוון שהיא נכה (ומתקיימת מקצבת ביטוח לאומי בלבד) כיוון שהמעבר יהיה קשה מדי עבורה. בעלת הבית מצידה רוצה להעלות את השכר דירה כעת ב-300 ש"ח!! כלומר מ-1700 ל-2000. זו עלייה די מטורפת אם מסתכלים על זה באחוזים. בנוסף, בזמנו כשסבתי ז"ל (שלא דוברת רוסית, כמו גם אמי וסבי ז"ל) חתמה על החוזה הראשון באמצעות תיווך זה היה חוזה דרקוני שאמר שכל תקלה בדירה היא באחריות השוכרים! לאחר שהם נכנסו לדירה הם גילו יש בעיות עם הביוב וחסר חלון במטבח. עקב החוזה בעלת הבית כמובן לא הסכימה לתקן כלום והמשפחה שלי נאלצה להמשיך לגור בדירה עם ביוב לא תקין וללא חלון במטבח. אני ממליצה כעת לאמא שלי לצאת מהדירה ולמצוא לעצמה משהו במחיר יותר סביר (כרגע הדירה במצב ממש לא טוב, ולא עקב בלאי סביר, ללא דלת פלדת, ללא חלון במטבח ועם בעיות ביוב) אך אני דואגת כרגע בעניין החלון החסר במטבח ופוחדת שבעלת הבית תשתמש בצ'ק הביטחון על מנת להתקין חלון חדש ותטען שהמשפחה שלי שברה אותו. בעלת הבית מעט סנילית- דוגמא: כל הרהיטים בבית הם שלנו (דירה ריקה) ובעת הבית טענה לפני כשנה שכל הרהיטים הם שלה. אז היא בטח לא תזכור שהתלוננו לה על החלון והביוב.

עו"ד תומר פרלמן

אנה שלום, אין מניעה למשכיר להעלות את דמי השכירות החודשיים, כל עוד הדבר אינו מנוגד להסכם. באשר לליקויים המפורטים, ככל שאלה התקיימו במושכר טרם כניסתכם , אזי הטיפול בהם יחול על המשכיר, ככל שהתרחשו בתקופת השכירות ובשל התייחסות ההסכם באשר לחבות השוכר לתקן כל ליקוי באשר הוא, אשר יש לציין כי אינה שגרתית, אזי תיקונם יחול על עליכם. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.