טלי

אנחנו בשכירות ונגמר החוזה , בינתיים נמשכים חודשיים בלי חוזה.תקין?

אנחנו בשכירות כבר שש שנים באותו בית, אחת לשנתיים מחדשים חוזה. באפריל היינו אמורים לחדש וכרגע אנחנו נמשכים בטענות שונות של בעל הבית מבלי חוזה כבר חודשיים. האם זה חוקי?

עו"ד תומר פרלמן

טלי שלום, חוק השכירות והשאילה קובע כי, כאשר שהצדדים המשיכו לקיים את השכירות לאחר תום התקופה שהוסכם עליה בהסכם בלי לקבוע תקופה חדשה, רשאי כל צד לסיים את השכירות על ידי מתן הודעה לצד השני. חשוב לציין כי, ההסכמות אליהן הגעתם בע"פ גם הן מחייבות את הצדדים, משכך ככל שסיכמתם על תקופת שכירות נוספת ולמרות שלא נחתם הסכם חדש, הרי שתוכלו לעמוד על זכותכם ולהתגורר במושכר בהתאם להסכמותיכם. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.