מיכל

כניסת בן הזוג לדירה שברשותי

אני גרה בדירה שבבעלותי עליה אני משלמת משכנתא. בן הזוג שלי עובר לגור איתי וישלם לי כביכול שכר דירה. על מנת להגן על בעלותי בדירה, האם מספיק חוזה שכירות רגיל או שיש צורך בחוזה שונה/סעיפים מיוחדים?

עו"ד תומר פרלמן

מיכל שלום, שאלתך משלבת סוגיות מתחום דיני המשפחה, כלומר האם בן זוגך יוכל לטעון לזכות כזו או אחרת בנכס, מתוקף היותו כידוע בציבור שלך, ככל שיוכר ככזה ולכן יתכן כי במצבך כדאי לחתום על הסכם ממון בנוסף להסכם השכירות. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.

מיכל

אם בהסכם השכירות כתוב שהוא משלם שכירות חודשית ושאין לו שום זכויות על הנכס, זה לא מספיק? במידה ונכתוב שהוא גר בדירה ללא שום תמורה זה יהיה עדיף?