נטע

סעיף בחוזה על העלאת שכ"ד מראש

בשנה שעברה מתוך ייאוש וחוסר ניסיון חתמתי על חוזה לשכ"ד בירושלים כשאחד הסעיפים של המשכיר היה שהוא מעלה בהכרח את שכר הדירה בכל שנה ב-200 שקל (דירת שני שותפים). שאלתי היא האם מדובר בסעיף חוקי? חשוב לציין שהמחיר אינו תואם כלל לדירות האחרות בבניין, ובוודאי שלא מצדיק העלאה.

תומר פרלמן, עו"ד

נטע שלום, אין מניעה חוקית האוסרת על בעל הנכס להעלות את דמי השכירות. משכך בהחלט מדובר בסעיף חוקי, ואין כל משמעות למחיר הדירות הנוספות בבניין. כל שכן, ככל שלא מדובר בהסכם למספר שנים, אלא בהסכם עם אופציה לשנים נוספות, שמורה לה הזכות שלא לחדשו במחיר אותו דורש המשכיר. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.