ענבר

הודעה לפינוי דירה בפחות מחודש

היינו שנתיים בחוזה שכירות וסיכמנו מול בעל הדירה בהארכה של חודשיים נוספים (עד 11/9). היה סיכום בעל פה ובעל הדירה קיבל שני צקים לתקופה הנל. עכשיו הודיעה לנו שרוצה שנפנה את הדירה לפני (ב11/8) ושהוא מחזיר לנו את הצק הנוסף האם מותר לו בהודעה כל כך קצרה?

תומר פרלמן, עו"ד

ענבר שלום, החוק קובע כי, תקופת שכירות אשר אינה עולה על 5 שנים, לא מחייבת הסכם כתוב, משכך הרי שההסכמות אליהן הגעתם מול המשכיר בדבר הארכת תקופת השכירות בחודשיים נוספים הינן מחייבות את המשכיר ודרישתו לפינוי מוקדם הינה מנוגדת להסכם, ככל שתסכימו לדרישתו, תוכלו לדרוש ממנו פיצוי בגין הפרת ההסכם מצידו והנזקים שנגרמו לכם בשל הפרה זו. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.