הילה

אם המשכנו חוזה בעל פה לאחר 4 שנים ל3 חד בלבד זה תקף?

אנו משכירים דירה כ4 שנים ובסוף החודש החוזה נגמר, ויש ביננו חוזה בעל פה שנאמר 3 חד התראה מצד הששוכר והמשכיר רצוי לציין כי אנו משלמים כשעון, ומטפלים בבעיות הבית לבדנו מעולם לא אחרנו בתשלום כעת עקב חילוקי דעות שהתחילו מברז שנשבר עקב בלאי בדירה והמשכירה לא רצתה לשלם נגרר העניין לכך שדורשת שנתפנה.

תומר פרלמן, עו"ד

הילה שלום, פנייתך אינה ברורה, ככל ששאלתך היא האם ניתן לחדש או לעשות הסכם שכירות בעל פה התשובה היא כן. החוק קובע כי, ככל שמדובר בתקופת שכירות אשר אינה עולה על 5 שנים הרי שאין חובה להסכם כתוב. ההסכם בע"פ הינו הסכם מחייב לכל דבר ועניין. כך שבעניינך, ככל שהסכמתם בע"פ כי ההסכם הישן (בכתב), יחול גם על תקופת השכירות הנוכחית, הרי שהדבר מחייב את שני הצדדים. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.