ציפי

יציאה מהדירה לפני סיום החוזה.

אנחנו נכנסנו לדירה בינואר 2016.נכנסנו אליה בלית ברירה.כי לא היו דירות להשכרה.מלכתחילה ביקשנו מהדירה כי היות ובינואר בדכ אין דירות להשכרה.שנסגור חוזה עד אוגוסט.ולאחמכ במידה ונרצה להמשיך אז מאוגוסט לאוגוסט. . העניין שאנחנו ממש סובלים בדירה.בעל הבית לא מוכן להתקין לנו מזגן אלא אם כן נוסיף לו בשכר הדירה.יש פה חום נוראי ומכת צרצרים ונמלים. בנוסף כרגע מצאנו דירה טובה .אך היא לא תחכה לנו במשך 5 חודשים. ביקשנו מבעל הדירה לצאת .אבל הוא אמר שמבחינתנו אנחנו יכולים לצאת.אבל נצטרך לשלם עד סוף החוזה.מה שמבחינתנו לא אפשרי בכלל עקב מצב כלכלי. האם יש איזשוהי פירצה לצאת מן החוזה.אשמח לדעת תודה רבה

תומר פרלמן, עו"ד

ציפי שלום, ככל שהסכם השכירות לא מחייב את המשכיר להתקין מזגן במושכר, הרי שזכותו לסרב לבקשתכם וסירובו לא יזכה אתכם בסנקציה של סיום יחסי השכירות. באשר לצרצרים והנמלים, ככל שבחוזה השכירות לא קיימת התייחסות לנושא ההדברה, הנכם יכולים להודיע מראש למשכיר על כוונתכם להזמין מדביר, ולבקש שהמשכיר יישא בעלותו, וזאת לאור העובדה שההדברה נועדה למנוע את חזרת התופעה. בכל אופן, הנושא אינו חד משמעי ויתכן כי המשכיר יסרב לדרישתכם. משכך, נראה כי הפתרון לעזיבת המושכר טרם תום תקופת השכירות, יהיה למצוא דיירים חלופיים שיכנסו במקומכם. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.