קרן

צביעת דירה בסיום שכירות

שכרנו דירה במשך שלוש שנים. נכנסנו לדירה כשאינה צבועה וגם בחוזה אין סעיף הדורש שנחזיר את הדירה צבועה. סבלנו מרטיבויות בדירה ואחרי שנתיים בדירה בעל הדירה החליט לצבוע אותה חלקית. צבעו על הרטיבויות מבלי לתקן... בראשון ליולי יצאנו מהדירה לשכירות אחרת (עזבנו טרם מועד סיום החוזה שאמור היה להיות ב1/8. בעלי הדירה התעקשו שנשלם גם בגין החודש בו לא היינו שם. אגב, הם עדכנו אותנו בראשון למאי שלא נוכל להמשיך לשכור את הדירה כי הם חוזרים לגור בה והדירה היחידה שמצאתי אילצה אותנו לעזוב חודש לפני) עכשיו בעל הדירה טוען שהגיעו לתת לו הצעת מחיר על צבע וזה יוצא 3500₪(!) דירה בת 2 חדרים וחצי .. שלח הודעה שהוא מוכן לשלם חלק מזה ואנחנו את השאר. האומנם?? חשוב לי להזכיר את העובדה שבידו נמצא שיק ביטחון שלנו. האם הוא יכול להשתמש בו איכשהו?? חובות אין לנו שם. זו יחידת דיור בה הכל כלול מלבד החשמל שכבר הסדרנו.

תומר פרלמן, עו"ד

קרן שלום, באשר לעזיבתך טרם תום תקופת השכירות, הרי שהודעת המשכיר שלא להאריך את תקופת השכירות בשנה נוספת, ככל שאינה מנוגדת להסכם (אופציה), אינה מזכה אותכם בהחזר דמי שכירות בגין החודש בו לא התגוררתם במושכר בהתאם להחלטתכם. לעניין דרישת המשכיר שתישאו בהוצאות צביעת המושכר, הרי שככל שהסכם לא מחייב את השוכר לעשות כן, אינכם מחויבים בצביעתה. אם כי יש לשים לב, שלא קיימים בהסכם סעיפים אשר אינם מדברים באופן ישיר על צביעת המושכר, אך מהם מניתן להסיק כי זו הייתה "כוונת המשורר". באשר לשיק הביטחון המשכיר בהחלט יכול לעשות בו שימוש על דעתו, אך ככל שהדבר יהיה מנוגד להסכם, תוכלו לעמוד על זכויותיכם ולדרוש מהמשכיר להשיב לכם את התשלום וכן לדרוש פיצוי בגין שימוש בו בניגוד לדין. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.

קרן

מחילה על הנודניקיות.. הזמן לוחץ :-/