שאול

השכרת דירה לקרוב משפחה של הבעלים

שלום, קניתי דירה מאשה מבוגרת בת 83 שהלכה לעולמה. לאשה הנ"ל היתה אחיינית הסובלת מפיגור שכלי וכן בת שהתגוררו טרם מכירתה. בכסף של קניית הדירה הגברת קנתה דירה במקום אחר אך עקב סכסוך ירושה לאחר פטירתה בתה וכן אחייניתה של המנוחה הציעו לי להמשיך לשכור את הדירה ממני. חתמתי על חוזה שכירות בלתי מוגנת וכבר 3 שנים הן מתגוררות בדירה. השאלה האם קיים סיכוי מסוים שהן יטענו לדיירות בלתי מוגנת? יש לציין שהדירה מושכרת בכ15% פחות ממחיר השוק הנוכחי עקב התחשבות בהן.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום אתה מתכוון שיטענו לדיירות מוגנת? הכל תלוי בחוזה ביניכם. אם עשית חוזה שלא מאפשר להם לטעון לדיירות מוגנת - אז אין מה לדאוג. בהצלחה, www.behore.co.il