מלכה

נספח להסכם שכירות

שלום, חתמנו על הסכם שכירות לבית בקיץ 2004 לשנתיים, בו התחייבנו להחזיר את הבית כשהוא צבוע ע"י צבע שהמשכיר יבחר. לאחר שנתיים חידשנו את ההסכם לשנה נוספת וכך הלאה מידי שנה בשנה ע"י נספח שמגדיר את תקופת השכירות מתאריך ... עד תאריך ... ובו כתוב שכל סעיפי ההסכם המקורי תקפים כמו גם צביעת הבית וכו'. בנספח שהאריך את ההסכם מ-2007 ל-2008 נכתב שאנחנו מחוייבים להחזיר את הבית לאחר צבע ושפכטל. בנספחים שנחתמו בשנים שלאחר מכן, 2008, 2009, 2010 וכך הלאה עד השנה, שוב כתוב שאנחנו מחוייבים רק לצבע כמו בהסכם המקורי ולא כתוב שפכטל. המשכיר טוען שאני מחוייבת לצבע ושפכטל כי כל הנספחים מחייבים גם אם פג תוקפו של נספח שנת 2007 שהוא היחיד בו הופיעה המילה שפכטל. האם הוא צודק? או שנספח שנת 2007 שיש לו תאריך התחלה ותאריך סיום, לא רלוונטי יותר לאחר אותו תאריך ומה שמחייב הוא החוזה הבסיסי והנספח הנוכחי? אשמח לתשובה בהקדם. תודה רבה, מלכה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום מלכה על פניו נראה כי אינכם מחוייבים לבצע שפכטל לדירה - מה גם שאין הדבר נהוג בד"כ בדירות שכורות - אלא אם הוסכם על כך. אם כל הנספחים החדשים לא מזכירים את העניין - נראה לי כי מה שמחייב הוא החוזה הבסיסי והנספח האחרון. בהצלחה, www.behore.co.il