ליטל

בדק בית ואחריות קבלן

1. מה קורה אם הגשתי לקבלן חוו"ד הנדסית עם ליקויים בחודש יולי 2012, כאשר קיבלתי את דירה בחודש מאי 2012, קרי שנה וחודשיים לאחר מכן, אך נכנסתי בחודש יולי 2011 לדירה פיזית. האם זה משהו מוחלט השנת בדק. 2. מה קורה במידה ויש לי רטיבות בדירה חדשה מקבלן מהשכן וכי הקבלן אינו מסרב לתקן אך מדי פעם טוען כי לא הוא עשה את הצנרת אלא השכן הביא אנשים משלו ואילו השכן טוען שלא, מה גם שגם אם השכן ביצע שינויים בצנרת לא בהכרח כתוצאה מהשינויים נגרמה הנזילה. 3. האם ניתן לתבוע מבלי להכניס את השכן על הנזילה בצירוף הליקויים? מה האחריות של הקבלן כלפי בכל הנושא הזה?

עו"ד רוני שדה

ליטל שלום, תקופת הבדק מתחילה להימנות מיום כניסתך בפועל לדירה. לגבי שאלתך השנייה, יש לבדוק מי גרם לנזק. במידה ומדובר בליקויי בנייה כתוצאה מבנייה לקויה של הקבלן אזי על הקבלן יהא לבצע את התיקונים. במידה והשכן גרם לנזק אזי יהא עלייך לתבוע את הנזקים מהשכן. בכל מקרה, על מנת לקבוע מי גרם לנזק יהא עלייך להיעזר בחוות דעת מומחה. לגבי שאלתך השלישית- נא ראי את תשובתי לשאלתך השנייה. בברכה,