מיכל

במסגרת תמ"א 38 חניה עבור נכים :

שלום למיטב הבנתי את החוק על הקבלן להשאיר חניה אחת עבור נכים. שאלתי האם החניה נשארת ריקה , או משויכת לאחד הדיירים . תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

מיכל, שלום רב, בעקרון, חניית נכים יכולה להיות מוקצית לשימוש בעלי דירות שמוגבלותם מחייבת חניה כזו, אולם כדי לתת תשובה ספציפית יש לבדוק את כל המסמכים – היתר הבנייה, תקנון הבית המשותף, הסכמי הרכישה וכיו"ב.

מיכל

תודה , השאלה אם אין בעלי דירות שמוגבלותם מחייבת חניה כזו , יש להקצות חניה כזו עפ"י חוק ? והאם היא נשארת פנויה ? חג שמח

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

צריך לבדוק את המסמכים. הקצאת חניה כזו לדייר ללא מוגבלות מנוגדת, לדעתי, למטרת החוק אבל יש דעות אחרות בעניין זה. חג שמח

מיכל

אנסה לחדד את שאלתי, יש להקצות חניה פנויה לנכים כאשר מעבירים בנין תמא 38. האם החניה הזו נשארת פנויה , כלומר אסור לאף אחד להחנות בה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ואני אנסה להבהיר את תשובתי: ההסדר החוקי מנוסח באופן שאינו עונה על שאלתך בצורה ברורה, ולכן יש דעות שונות. מסיבה זו לא ניתן לענות תשובה ספציפית בלי לראות את כל המסמכים (וגם אז ייתכן שהתשובה תהיה שאין תשובה חד משמעית)

מיכל

תודה, חג שמח