דניאלה

צורך באיטום קיר

בחורף האחרון נכנסנו לדירה שקנינו ואחרי מס' ימים של גשם חזק הופיעה רטיבות בקיר הדירה. איש מקצוע שבדק את מקור הבעיה מצא שהבעיה היא בקיר החיצוני של הבניין שצריך להיאטם. מכיוון שמדובר בקיר חיצוני של הבניין האם לא כל הבניין (כלומר וועד הבית) מחוייב לממן את ההוצאה הזאת? האם כל הבניין מחוייב לכך?

עו"ד רוני שדה

דניאלה שלום, לפי חוק המקרקעין, הקירות החיצוניים של הבניין נחשבים רכוש משותף. לפיכך, את רשאית לבקש מנציגות הבית המשותף לשאת (ולכל הפחות להשתתף) במימון ההוצאה. בברכה,