דקלה ש

ברור האם מותר לי להתפרנס יותר ועדיין לקבל את קצבת הנכות (65% אי כושר)

יש לי 50% נכות רפואית ו השלמה ל 65% אי כושר . באתר של הביטוח לאומי מצד אחד כתוב שאני צריכה להתפרנס 60% ממשכורת ממוצעת במשק שזה פחות מ 6000 ש"ח ומצד שני כתוב מדרגה של כ 3000עד 9000 ש"ח ...שאני יכולה לכאורה להתפרנס.. אני יכולה להתפרנס יום נוסף אבל לא יותר מזה כי באמת כושר העבודה שלי נמוך.. ומפחדת לדחוק בהתפרצות המחלה. אני ממש חוששת לאבד את הקיצבה אם אתפרנס 7000.... אבל, מנגד הכל מאד התייקר ואני לא מצליחה לגמור את החודש.... האם יש לך ידע להאיר לי ? כל טוב

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

דקלה שלום, הביטוח הלאומי מאפשר לנכה לעבוד ולהשתכר, ע"פ גובה ההכנסה נבדקת הפחתה בקצבת הנכות. פירוט ניתן לראות באתר של ביטוח לאומי בקישור הבא https://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/65Per.aspx