יעל מורד

קיום בחירות חוזרות אחרי שהתקבלה החלטה

וועד האגודה ביצע בחירות לצורך אישור התקציב והעלאת המס החודשי. הרוב הכריע נגד. כעת וועד האגודה רוצה לקיים בחירות חוזרות. האם תקין?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) במקרה בו "לא אישרה האסיפה הכללית השנתית את המאזן... או את התקציב השנתי של האגודה, יצווה הרשם על עריכת חקירה... ויעביר את ממצאי החקירה לידיעה ודיון בפני האסיפה הכללית." כך הוראתה של תקנת-משנה 4(ה) של "תקנות האג"ש (רשויות האגודה)". לפיכך, אם וועד-ההנהלה מבצע בחינה חוזרת בעצמו ומנסה להעלות בפני האסיפה הצעה מתוקנת או ברורה יותר – מדוע למנוע דיון והצבעה באסיפה? אם גם חקירת הרשם מותירה את הנושא לאסיפה הכללית – מדוע לא במקרה זה? ב) נראה כי אם ישנה מחלוקת בנושא, ראוי שהעניין יעמוד להכרעה לגופו בהצבעה באסיפה, לאחר דיון שיתקיים לגבי ההצעה החדשה: אם תידחה גם זו בהצבעת הרוב – נחסך הצורך בבירור שאלות נוספות; אם ההצעה החדשה תתקבל בהחלטת אסיפה, למרות פגם שורשי שאולי נוצר בהקשרה – ניתן יהיה לתקוף את ההחלטה. ליתר ביטחון, מי שחולקים על צעדי הוועד יוכלו להודיע מראש ובכתב, כי גם אם יימצא רוב להצעה בדיון החוזר – נשמרת הזכות לתקוף אותה.