חיים כ

הליך ספירת הקולות בהצבעה לקבלת חבר לאגודה שיתופית

רציתי לדעת האם הקולות הנמנעים נספרים למניין הספירה או שסופרים קולות בעד ונגד והגבוה מבין השניים הוא הקובע ולא מתייחסים לקולות הנמנעים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) לשם מתן מענה במקרה הנוגע לקבלה לחברות, ראוי לבחון את הוראות התקנון של האגודה השיתופית המדוברת הנוגעות לקבלת חברים, ואם מדובר במושב-עובדים – יש לבחון גם את שאלת תחולתה של תקנה 3 של "תקנות האגודות השיתופיות (חברות), תשל"ג-1973", לפיה "החלטת האסיפה הכללית" במקרה המתאים להוראות התקנה, "דיה שתתקבל ברוב רגיל של כל המצביעים באסיפה". ב) יתכן כי התשובה לשאלה הכללית, כפי שנשאלה, עשויה לעלות מהוראותיהן הכלליות של "תקנות האג"ש (רשויות האגודה)": תקנה 11 נושאת כותרת "הצבעה באסיפה" ותקנה 12 – נושאת כותרת "קבלת החלטות"; לפי תקנת-משנה 12(ג) שם, במנין קולות המצביעים באסיפה כללית יובאו בחשבון רק קולות המצביעים "הן" או "לאו".