יאירו

דוח כספי לשנת 2023 ואישור תקציב ל-2024

שנת 2023 הסתיימה וועד האגודה לא זימן אסיפה כללית לאישור הדוח הכספי ואת התקציב לשנת 2024. המושב במרכז הארץ ללא הגבלות של פיקוד העורף. האם הועד יכול להמשיך בתפקידו והאם יש מקום לפנות לרשם האגודות לפסול את המשך כהונת הועד .

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) במקרה כמתואר בשאלה יש לזכור, ראשית, כי לחברי הוועד עצמם יש עניין בקיומו של תקציב מאושר בכל רצף פעילותם – גם עקב אחריותם האישית להוצאות כספיות שלא בוססו בתקציב מאושר, וכן עקב אחריותם לכל נזק שייגרם לאגודה ו/או לחברים עקב אי נקיטת פעולות המתחייבות על-פי תקציב נדרש. ב) בתקופה הביטחונית המיוחדת והנמשכת, מומלץ לפנות במקרה כמתואר אל משרד רשם האגודות השיתופיות - לבירור עמדתם לגבי המקרה המסוים, וכן להתערבותם בכל דרך אפשרית, כדי להביא לזירוז צעדים במוסדות האגודה. במקביל, ראוי לגייס רוב מתאים של חברים בדרישה לכינוס אסיפה כללית לשם דיון והחלטות בנושא. ג) בכל מקרה, מומלץ להסתייע בעו"ד לבחינת מכלול הנסיבות ולגיבוש דרכי פעולה מול כל תגובה מצד הוועד וכן לאור האמורים בסעיף א' ובסעיף ב' לעיל, על רקע הגישה כי אין להותיר את האגודה ללא ועד-הנהלה, גם אם הוא מתעכב במילוי חובותיו.