פלוני

בהמשך לשאלתי האחרונה (ועד הנהלה מול הועדה הכלכלית)

שלום רב, בהמשך לתשובתך, אבקש לחדד את הסוגיה. הנגריה אינה רוצה לקחת את הכסף מרווחיה לעצמה, הרווח נכנס לקיבוץ. השאלה המשפטית עליה אני מחפש מענה, היא האם לועדה הכלכלית יש סמכות ללא אישור האסיפה הכללית, לקחת ענף שעד היום בעיקרו נתן שירותים פנימה לענפי הקהילה והחברים ועל דעת עצמה להחליט שהענף מפסיק או מפחית כמעט לאפס את השירותים לקהילה ומעביר את הענף מענף קהילה לענף עסקי ובכך ללא יכולת הקהילה להיות חלק ההצבעה על מהלך שכזה, הקהילה נזנחת מאחור כל עוד לא כללו מענה לצרכיה בתוך הראיה הכוללת של מהלך ההמרה של הנגריה מקהילתית לעסקית. שורה תחתונה - במהלך שנעשה הועדה הכלכלית דאגה לאינטרסים של הנגריה בלבד אך לא דאגה לצרכים של הקהילה שנשארה תלויה באויר ונזנחת מאחור.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) פורום זה, כאחרים דוגמתו, איננו נותן ייעוץ משפטי והתשובות הניתנות בו אינן תחליף לייעוץ משפטי. המענה הרחב שניתן לשאלה הקודמת חל גם על האמור בשאלה הנוכחית. ב) בהערת-אגב: בשאלה הקודמת רבת-ההיקף קראנו, כי "עובדי הנגריה... החליטו שהם רוצים לעבור להיות נגריה עסקית שמרוויחה כסף מבחוץ..."; אם עובדי הנגריה אינם מבקשים את הכנסותיה לעצמם (כפי שצוין בשאלה כעת!) – תמוה, מדוע יתעקשו למנוע מתן שירותים לחברים ולפעול בנגריה רק בעבור.. לקוחות זרים (!?).