רות כהן

תשלום לאגודה שיתופית

האם אני חייבת לשלם לאגודה השיתופית? בכל חודש יוצא חיוב של האגודה השיתופית עבור מיסי חבר ויוצא חיוב של הוועד המקומי עבור ארנונה. איך אני מסירה את עצמי מחברות באגודה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) "מיסי חבר" הינו שם עממי למכלול תשלומים הנדרשים מתושבי יישובים שיתופיים, ויש לדרוש ולקבל מהאגודה פירוט של כל אחד מהם - לפי הגדרתו, מהותו ואופן חישובו. ב) ארנונה מוטלת בגין החזקה בנכס ואינה מושפעת מחברות באגודה. "דמי-חבר" לאגודה שיעורם נמוך, יחסית, וחסכונם בפרישה מחברות אינו שקול, בדרך כלל, מול החסרונות-שכנגד. ג) מוסבת תשומת-הלב לתשובה בפורום זה לשאלה דומה מיום 12.12.23, וכן לתשובות לשאלות הנזכרות שם.