קובי פרידמן

תקציב שנתי לשנת 2024

האם וועד המושב יכול להביא לאישור האספה הכללית תקציב גרעוני ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) ועד-ההנהלה של האגודה חייב לעשות כמיטב יכולתו לניהול ענייני האגודה ולשמירת האינטרסים שלה. כל תקציב שנתי מתוכנן, שאיננו מאוזן (לפחות) – הינו חריג ומצריך בחינה מקצועית מדוקדקת, תוך מתן הסבר מתאים לציבור החברים. עקרונית ואף מעשית, עלול להיווצר מצב בו נדרשות פעולות העולות סכומים ניכרים, אף מעבר להכנסות השוטפות של האגודה, אך פעולות אלה חיוניות למניעת נזקים של ממש; במקרים אלה עשויה האגודה להיזקק לאשראי למימון הפער עקב פעילויותיה הצפויות. ב) במקרה כאמור בשאלה, ראוי ונכון כי להצעת התקציב ( הגירעוני ) יצורף הסבר מפורט ומנומק לגבי סיבות הגירעון המוצג (לרבות לגבי שיעורו, מקורותיו ועלותו של כל אשראי שיידרש), בליווי אישור תואם של היועץ המשפטי של האגודה ( או עו"ד הבקי בנושא ). ג) אם הצעת התקציב לא תאושר באסיפה הכללית – ינהגו במקרה על-פי תקנת-המשנה 4(ה) של "תקנות האג"ש (רשויות האגודה)", ומן הראוי כי גם הוראתה תהיה בפני כל המעורבים, בכל שלב.