שוקי קסטנבאום

רכישת מגרש בנוסף לדירה

ברשותי בית במושב וברצוני לקנות מגרש בהרחבה האם חוקית ניתן לעשות זאת ואם לא האם אני יכול למכור את ביתי לבני המתגורר בבית

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) רכישה מתוכננת, כמתואר בשאלה, הינה צעד משמעותי רב-השלכות לכל משפחה, והוא מצריך בירור ממצה ובחינת צעדים לטווח של שנים לא מעטות. ככלל, אין מתירים רכישת נכס-מגורים נוסף ביישוב שיתופי, על רקע הגישה המייעדת את מקרקעי-הלאום ביישובים אלה להתיישבות ולא להשקעה. ב) כאשר מדובר ברכישה המיועדת לדור-המשך, מומלץ לברר מראש אצל אגודת-המושב את התנאים לרכישה ולקבלתו למסגרת האגודה של המיועד הנוסף. ג) עקב ההשלכות הצפויות בנושא לטווח השנים ועל היחסים בתוך המשפחה, ראוי לשלב רכישה לטובת דור-המשך בהסדר פנימי המעוגן כדין, בעזרת עו"ד; מוטב להסתייע בעו"ד כבר בשלב התכנון הראשוני של הרכישה, תוך בחינת שיקולים במישור מיסוי-מקרקעין ולעניין הבטחת זכויות בהקשר למימון המתוכנן, אף שמדובר ביחסים משפחתיים.