אבי גדעון

תקנות ערבות הדדית באגודה שיתופית - קיבוץ

שלום רב בתקנות סעיף 3 ד' רשום "הקיבוץ רשאי"... . מי קובע ההנהלה או הקיבוץ (האסיפה)?. האם האסיפה קובעת האם לנכות כספים או לא ומה שביניהן, או קיימת להנהלה הזכות לבצע מה שהיא חושבת לנכון.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .1) בתקנה 3 של "תקנות האג"ש (ערבות הדדית בקיבוץ מתחדש)" מוסדרת הספקת צורכי החברים בגיל הפרישה (כך גם לשון כותרת התקנה). בתקנות-משנה א'-ג' נקבעו בסיסי החישוב לזכותו של החבר, אך בתקנת-משנה ד' נקבע, כי מסכומים אלה "הקיבוץ רשאי לנכות... כל סכום שנצבר על שם החבר או שהוא זכאי לו או שהוא מקבל כגמלה או כתשלום אחר בעל אופי פנסיוני ולמעט קצבאות הביטוח הלאומי." בתקנת-משנה ה' נקבע בנוסף, כי "הבטחת הספקת המחיה של חבר בגיל הפרישה – יכול שתותנה בגילוי נאות" מצד החבר "של הסכומים האמורים בתקנת משנה (ד)." 2) כמצוטט לעיל, "הקיבוץ רשאי לנכות" את המותר לו לפי תקנת-משנה 3(ד) הנ"ל – רשאי, אך לא חייב. ההחלטה הסופית אם לנכות ( או אם לנכות חלקית וכמה לנכות ) נתונה לרשויות האגודה: ועד-ההנהלה, אשר החלטותיו – גם בנושא זה – כפופות להחלטה אחרת של האסיפה הכללית. 3) לפני כל החלטה בנושא רגיש זה, המשמעותי לחלק נכבד של החברים – מומלץ לקבל חוות-דעת מקצועית, הן במישור הכלכלי ( לצדדים הכספיים של הנושא ) והן במישור המשפטי ( כחוות-דעת של עו"ד לגבי תחולת התקנות על מרכיבי הניכוי, נשוא ההחלטה המיועדת ).