אברהם

"הקיבוץ רשאי "- למי הכוונה לאסיפה או לועד האגודה

תודה רבה על ההסבר. אני מבקש שתחדד את ההסבר שלך "נתונה לרשויות האגודה: ועד-ההנהלה, אשר החלטותיו – גם בנושא זה – כפופות להחלטה אחרת של האסיפה הכללית. " על איזה החלטת אסיפה כפוף ועד האגודה ? האם הכוונה שרק האסיפה מחליטה האם לנכות או לא או כמה לנכות? ולכן ועד ההנהלה נדרש להסתמך על החלטת אסיפה זאת? הרבה תודה בברכה אבי ג

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בהתייחס למענה לשאלה הקודמת, וכעולה ממנו: 1) כאמור בסעיף 3 שם, ועד-ההנהלה אמור להכין את חומר הרקע לשם דיון והחלטה בנושא; 2) כאמור בסעיף 2 שם, הוועד מוסמך לדון ולהחליט בעניין בעצמו, אך החלטתו כפופה לאפשרות של החלטה אחרת באסיפה הכללית; 3) בנושא רגיש כמדובר, הנוגע לרבים מציבור החברים ( בהווה ו/או בעתיד ), מומלץ לוועד להביא את העניין (כולל חומר-הרקע) לדיון ולהחלטה – ישירות לאסיפה הכללית (אף בצירוף הצעת-החלטה מנומקת מצדו), גם כדי לחסוך שלב של ערעור בפני האסיפה.