שירן זבולון

באם קיימת מניעה כלשהי שמישהו יכהן כחבר בועד מקומי במקביל לכהונה כחבר הנהלה בועד האגודה באותו המושב.

vאם קיימת מניעה כלשהי שמישהו יכהן כחבר בועד מקומי במקביל לכהונה כחבר הנהלה בועד האגודה באותו המושב.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .1) סעיף 91(א) של הצו המסדיר גם את נושא הוועדים המקומיים – "צו המועצות המקומיות (מועצות אזוריות), תשי"ח-1958" – קובע: "כפוף לאמור בסעיפים 91א ו-91ב, מי שמכהנים בישוב שיתופי, במועד פלוני, כחברי ועד ההנהלה של האגודה השיתופית, יכהנו גם כחברי הועד המקומי של היישוב." 2) בעבר הרחוק, ובמשך עשרות שנים מאז תחילת תחולתו של הצו המקורי, בחירת חברי ועד-ההנהלה של האגודה השיתופית ביישוב השיתופי היתה "אוטומטית" גם כמינויים כחברי "הוועד המקומי". הוספת הסעיפים 91א ו-91ב באה לאפשר בחירת "ועד מקומי" נפרד, על-ידי כלל התושבים ביישוב, לרבות תושבים שאינם חברי האגודה ואשר אינם זכאים להצביע באסיפותיה. 3) עם זאת, עלולים להתעורר קשיים במצב המתואר בשאלה, כאשר ישנם חילוקי-דעות או אף ניגודי עניינים בין חברי-האגודה לבין תושבים שאינם-חברים; קשיים כאלה ראוי ורצוי לפתור בהבנה הדדית – לפחות בין שני הוועדים: ההתיישבותי והמוניציפאלי.