דורית

הרחבות בישובים קהילתיים מגרשים ללא מכרז

האם יישוב קהילתי שעושה הרחבה - מגרשים ללא מכרז חלקם לבני המקום וחלקם לתושבים מבחוץ כפוף לנהלים כגון - 1) במשך כמה יש לפרסם על ההרחבה לציבור הרחב? 2) היכן לפרסם על ההרחבה כדי לאפשר לכלל הציבור להיחשף למידע על ההרחבה הנפתחת? 3) תוך כמה זמן מהפרסום סוגרים הרשמה? 4) מי הכתובת שאמורה לפקח על זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) פרוייקט של הרחבה ביישוב קהילתי הינו בעל משמעות רבה ליישוב ולקהילה, אף לשנים בעתיד; בהתאם לכך, הוא מצריך היערכות במישורים אחדים לרבות המישור המשפטי, תוך הסתייעות בבעלי ידע וניסיון בכל תחום. שירותי עו"ד, החיוניים לליווי פרוייקט כזה, יכללו מאליהם גם מענה לשאלות שהועלו כאן, ואשר גם ביצועים בהקשרן – לרבות הכנת מיכרז וליווי שלביו השונים - מצריכים ליווי של עו"ד. ב) בין יתר הדברים, ייבדקו הנושאים ע"י עוה"ד על רקע כל הסכם, תקנון ומערכת זכויות וחבויות החלים על המקרקעין בהם מבוצעת ה"הרחבה", על חברות באגודת המתיישבים וכן במערכת המוניציפאלית המנוהלת ע"י המועצה האזורית שבתחומה מצוי היישוב.