מאיר מלכה

מ תמודד שפרש מהמרוץ יומיים לפני הזמן חשוב חזר בו 36 שעות והיקש שוש להתמודד האם. מותר לו

/פסילה ואישור מועמד לבחירות לוועד הנהלה ,ישוב שיתופי

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) לא ברור מהשאלה, כיצד באה לידי ביטוי אותה "פרישה מהמרוץ" של המועמד (האם בכתב מפורש?), באילו נסיבות היתה אותה "פרישה" ומה פשר "יומיים לפני הזמן". ב) ככלל, במקרה בו מבקש מועמד לחזור מכוונת פרישה, ובהעדר מענה לנושא בתקנון-האגודה או בהחלטה של האסיפה הכללית - מוטב שלא להקפיד עמו, כדי למנוע אפשרות של פסילת הבחירות כולן עקב "חסימת" זכותו להיבחר, אם יתברר כי החסימה לא היתה כדין; במקרה כזה מוטב כי הציבור יאמר את דברו, כפי שיעלה מתוצאות ההצבעה.