שמואל

הכללת הוראה בצוואה על מכירת משק חקלאי באגודה שיתופית

שלום. האם ניתן לכלול הוראה בצוואה לפיה לא יהיה מעין "בן ממשיך" במשק, אלא שהזכויות במשק החקלאי/נחלה יימכרו, ותמורתן תחולק בין כל היורשים בשווה? האם ההוראה תכובד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! גם כאשר יש חשש מריב בין צאצאים-יורשים לגבי נחלה, יש מקום לשלב בצוואה מישאלה, כי יימצא רוכש לנחלה מביניהם. במקרה כזה יש מקום לשקול דרך בחירה של רוכש כממשיך בנחלה, במקרה שיימצא יותר ממעוניין אחד (למשל: בהגרלה ולפי שווי של שמאי-מומחה, או למרבה במחיר ולא פחות ממחיר-השומה). בנסיבות העולות מהשאלה, מומלץ להסתייע בעו"ד, גם ובעיקר – למטרת ניסוחה ושמירתה של הצוואה ( מבלי לשלול הפקדה של הצוואה בדרך רשמית ).