יאירו

תשלום מיסים לועד אגודה

האם ועד האגודה רשאי לחייב בתשלום מיסי ועד בעל נחלה שפרש מחברותו באגודה או לחייב בכרטיס נחלות ללא בנים ממשיכים וללא נציגים כחברי אגודה של אותם נחלות שהבעלים נפטרו. אציין שגם אם נרכשה נחלה הבעלים החדשים אינם מעוניינים להיכנס לחברות באגודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כפי שכבר נכתב פעמים רבות בפורום זה, המונח "מיסי ועד" או "מיסי יישוב" ( וכיוצא באלה ) הוא שם עממי ובלתי-רשמי לדרישות תשלום חודשיות מתושבים, ויש לבחון בפני עצמו כל מרכיב בסכום הדרישה ( למשל: תשובות לשאלות בפורום זה מיום 12/12/23 ומיום 19/2/23 ). לכן מוצע לפנות לדורש התשלום בפנייה מתאימה, בעל-פה ו/או בכתב, כדי שימציא – כחובתו - פירוט של מרכיבי הסכום הנדרש ושל חישוב שיעורו של כל מרכיב. ככל שהסכום הנדרש כולל מרכיב של דמי-חבר לאגודה – מי שאיננו חבר אינו חייב בתשלומו.