יעל חיון

האם ניתן לפסול החלטות אסיפה כללית על סמך פגמים מהותיים? אם כן, איך עושים זאת?

האם ניתן לפסול החלטות אסיפה כללית על סמך פגמים מהותיים שנפלו בהליך כינוס האסיפה, במהלכה ובהליך ההצבעה? אם כן, איך עושים זאת? 1.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! לא כל פגם בהליכי אסיפה כללית ייחשב כפגם מהותי ושורשי, אשר יש בו כדי לפסול החלטה; כדי למצוא ולקבוע הגדרה משמעותית כזו יש צורך בבדיקה ובקביעה אובייקטיבית ומוסמכת. כבר מטעם זה, מן הראוי להעלות תחילה את הטענות לפגם או פגמים בפני גורם מתאים, אשר יבצע בדיקה משפטית – בין בעצמו ובין בעזרת עו"ד. מכיוון שהצורך בקיום בסיס כדין לכל החלטה הינו גם מעניינם ומחובתם של כל חברי ועד-ההנהלה – יש מקום לשקול את הצגת הטענות לפגמים בפני וועד-ההנהלה, כדי שיבחן את פעולותיו-שלו בעזרת יעוץ משפטי במימון האגודה. בהעדר מענה משביע-רצון מצד הוועד תוך זמן סביר בנסיבות המקרה – ניתן לגייס לעניין חברים נוספים, כדי שפנייה לעו"ד בנושא תיעשה בתמיכתם, גם מבחינת מימון שכרו.