מלכה לב

האם הועד יכול לנהל את מוזיאון הישוב או רק העמותה שהוקמה לשם כך?

יש סכנה שהועד ישתמש בכסף של העמותה או של כול הכנסה למוזיאון ,לצרכיה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! חסרות בשאלה הבהרות נדרשות: האם המדובר בה בוועד-הנהלה של אגודה או בוועד מקומי? האם המדובר במוזיאון חדש אשר שני גופים "מתחרים" על קבלת ניהולו, או אם זהו מוזיאון ישן אשר מבקשים להחליף את הנהלתו? למי מוקנות הזכויות בקרקע ובמבנה של המוזיאון, ומה עמדתם של אלה שמכספם הוקם? בכל מקרה יש להניח, כי כל אחד מהגופים הנזכרים בשאלה יכול לנהל את המוזיאון, וכי מול חששות לגבי השימוש בכספים - קיימות דרכי-בקרה וישנם גופי-בקרה להבטחת מינהל תקין. ניתן גם להניח, כי גורמים ציבוריים המעורבים בנושא, ימצאו את הדרך הנאותה למצוא למוזיאון את הגוף הניהולי המתאים – גם בעזרת הפרטים החסרים בשאלה, ובדרך של הידברות על בסיס טובת הציבור.