דוד דרומלביץ

(אי)היכולת הכלכלית של קיבוץ

שלום לאחרונה, העלתה ההנהלה בנסיון לקצץ משמעותית את תקציבי החברים את הטענה: "אין לקיבוץ יכולת כלכלית" מהו התהליך לקביעת :"לקיבוץ אין יכולת כלכלית". תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! התבטאות מצד הנהלת תאגיד בדבר "אי יכולת כלכלית" עלולה לפגוע בו כלכלית, אם יגיע העניין לידיעת גורמים חיצוניים עמם קשור התאגיד ( לרבות ספקים ומקורות אשראי ), וכל פרסום בנושא מחייב זהירות. מכל מקום, לצרכים פנימיים ותוך שמירה מתאימה מפני תפוצה פוגעת – הצגת שינוי המצדיק קיצוץ תקציבי, מצריכה ביסוס בחוות-דעת מנומקת של בעל מקצוע ( רואה-חשבון, כלכלן וכיו"ב ) הנסמכת על בדיקה של מצב כלכלי עדכני בשילוב בחינת הצפי לעתיד הקרוב. ביסוס מקצועי כאמור צריך להתייחס לא רק לשאלת הצורך בקיצוץ תקציבי, אלא גם לשאלת השיעור המתאים שלו. בנסיבות המיוחדות המתוארות בשאלה, יש מקום לדרישה לקבלת חוות-דעת של מומחה חיצוני, אף כחוות-דעת ראשונה ולפחות – כחוות-דעת שנייה.