יניב רוזן

מכירת מגרשים חדשים בהרחבה

שלום רב אני מעוניין לרכוש מגרש בהרחבה ביישוב ביו''ש האגודה מחייבת לרכוש את המגרש דרך קבלן שבונה את כל המגרשים בבניה מרוכזת במחיר מאוד גבוה ולא סביר לעלויות האמיתיות האם ניתן לחייב את האגודה לתת לי אפשרות להביא קבלן לבד בשביל לבנות את המגרש ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! אם הקבלן הנזכר בשאלה גובה מחיר גבוה ובלתי-סביר, יש מקום ליידע בכך את כל המתקשרים עמו (קיימים ועתידיים), כדי למנוע פגיעה גם מהם ולגייסם לפנייה מול האגודה גם בעבור עצמם. בכל מקרה אחר, יש להניח כי ההסדר ה"מרוכז" עם הקבלן שלוב בהטבות למען הציבור ביישוב; במקרה כזה יש לבחון את כדאיות המאבק הצפוי גם בעזרת ייעוץ של עו"ד, אשר יפנה לאגודה בפנייה מתאימה ויבחן את סיכויי המאבק המשפטי על-פי תגובת האגודה.