יהושע

בן ממשיך מכוח ירושה/צוואה

האם בן ממשיך יכול להיות מוגדר מכח צוואה האם בן ממשיך לצרכי חברות באגודה חייב להיות רשום גם בסוכנות ...? האם בן ממשיך יכול להיות חבר אגודה טרם רישומו בסוכנות ...? האם בן ממשיך בהגדרה בסוכנות וברמ"י זה אותו בן ממשיך לצרכי רישום כחבר אגודה האם יש הבדלים בהגדרה מזווית הראיה של 3 הרשויות כל אחת בנפרד אגודה, סוכנות, רמ"י ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) נושא דור-ההמשך בנחלה מושבית הינו רחב ומורכב, ואין ניתן למצותו במתכונת אינטרנטית של פורום כגון זה. ממילא המדובר כאן בעניין רב-ערך ורב-חשיבות, עם השלכות להווה ולעתיד גם במישור המשפחתי, וכבר מטעם זה – כל מקרה אמור להיבחן לפי נסיבותיו, מה גם כאשר הסדרת "בן-ממשיך" בנחלה מצריכה בירור של הרקע החוזי של המושב כולו, עם בחינת אפשרות של פיצול חלק מהנחלה ו/או של קביעת פיצוי ליורשים אחרים. ב) במיוחד לאור האמורים לעיל, מומלץ לכל המבקש להסדיר דור-המשך בנחלתו – לפנות לסיוע של עו"ד, הן לצרכי הבירורים הנדרשים, הן לניסוח כל מסמך דרוש להבטחת מימוש ההחלטה החשובה ורבת-ההשלכות, וכן בסיוע להסדרת העניין מול כל גורם מוסדי הקשור למערכת הזכויות בנחלה, לרבות האגודה ההתיישבותית של המושב. ג) לגבי מי שנדרש להיאבק משפטית ו/או משפחתית על מעמד של "בן-ממשיך" או בהקשרו – הצורך להסתייע בעו"ד ברור עוד יותר. ד) כהערת-רקע כללית יצוין, כי הנושא המוכר כ"בן-ממשיך" חורג מהמישור של חברות באגודה ( אף שהוא מוצא ביטוי מפורש בתקנות האגודות השיתופיות בנושא "חברות" ) – השלכותיו רכושיות ומשפחתיות, וכל הסדרה לגבי הנחלה הינה גם מעניינם של בעליה בהווה ושל המתגוררים בה. בהקשר, מוסבת תשומת-הלב לתשובה שניתנה בפורום זה לשאלה מיום 4/3/24.