רמי כהן

בקשה לתשלום עבור חברות באגודה למרות שהמשק ניתן על ידי צו ירושה

דוד שלי הערירי השאיר את המשק שלו לילדיו של אבי על ידי צוואה , הצוואה אושרה. אחי העבירו אלי את המשק במתנה באופן מסודר על ידי חתימות אצל עו"ד-המשק נמצא כיום על שמי, אך עדיין אינני חבר באגודה של הכפר. כאשר ביקשתי להיות חבר באגודה נאמר לי שעלי לשלם 50% מדמי חברות ,האם האגודה יכולה לחייב אותי בתשלום בגין חברות באגודה? אצלנו בנים ממשיכים אינם משלמים דמי חברות ,העברת המשק אלי הינה על משקל בן ממשיך, מאחר והמשק של הורי הועברו לילד אחר, ושאר הילדים אינם בארץ

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! חברות באגודה שיתופית של מושב-עובדים שלובה לא רק בזכויות בנחלה במושב, אלא גם בחלק מתאים בהון האגודה. דרישתה הכספית של האגודה לחליפו של הדוד-החבר איננה יכולה להתייחס למעמדו כבעל-נחלה, אלא לכל היותר – לסכום ריאלי של "דמי-טיפול" בצדדים טכניים של הסדרת החברות. ככל שהדרישה הכספית מתיימרת להתייחס לחלקו של החבר בהון האגודה ו/או במבנים, מיתקנים ותשתיות-על שמומנו ע"י בעלי-המשקים במושב – יש לברר אצלה, האם עמד חלקו זה של הדוד ז"ל לזכותו, עובר לפני פטירתו; ואם לא ניפדה אותו חלק ע"י האגודה ( כפי שיש להניח ) - מדוע לא יעמוד לזכותו של מי שבא במקומו של המנוח כחליפו כדין? מרדכי שחם, עו"ד