דניאל

מכירת זכות במגרש בהרחבה במושב

שלום רב לפני שנים רבות שילמתי עבור פיתוח מגרש במושב. לא שילמתי לאורך השנים עבור דמי חכירה אלא רק עבור הפיתוח (סכום ששילמתי כשקיבלתי את הזכות) לא עשיתי דבר במגרש. עכשיו אני מעוניין למכור את הזכות שניתנה לי (לדברי האגודה אני יכול למכור את הזכות) האם אני אחוייב במס כמו כל עסקה? מכר ושבח? נאמר לי שאצטרך לשלם היטל השבחה. אילו מיסים צפויים לי? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! עיסקה בנכס מקרקעין ( מה גם נכס מיוחד כזכויות לגבי מגרש במושב ) מצריכה ליווי מקצועי של עו"ד, כבר בשלב בדיקת מצב הזכויות ובחינת השלכות תשלומי-חובה צפויים, וכן בשלבי משא-ומתן, עריכת חוזה, דיווחים על העיסקה ( לרבות לאגף מיסוי מקרקעין באוצר ) וביצוע החוזה. יצויין כי טרם עריכת חוזה לחתימה, חלה חובה מקצועית על עוה"ד: לבדוק ולוודא את מצב הזכויות של המוכר-המיועד, את קיום זכותו לבצע את המכירה המדוברת ואת הכרוך בביצועה. זכויות לגבי מגרש במושב חייבות להיבדק לא רק באגודת-המושב, אלא גם אצל "רשות מקרקעי ישראל" ( בעבר "המינהל" ); זאת – במיוחד אם עברו לא מעט שנים מבלי שבוצעה בנייה במגרש, כאמור בשאלה.