יהודה

סוגיית ביציות מופרות עם רצון להתגרש

שלום רב.  אני ואישתי נפרדנו לפני 6 חודשים. סהכ 1.5 נשואים.  התחתנו בקפריסין ונירשמנו כנשואים במשרד הפנים כחוק.  בתחילת הנישואים עברנו טיפולי פוריות שבסיומן נוצרו כמה ביציות מופרות.  ניסיתי להגיע עם אישתי להסכמה שבמסגרתה נלך יחד לרבנות כדי להתגרש בהסכמה ואחכ נעסוק בסוגיית הביציות כיוון שזהו עניין מסובך שדורש זמן. היא מסרבת לכך כל עוד לא הגענו לסיכום בעניין הביציות.  שאלתי היא האם אכן היא יכולה לתלות בין 2 הסוגיות?  לדעתי אין כל קשר. בשאר הדברים אין בעיות.אין לנו ילגים והרכוש חולק עפ הסכם ממון.  השאלה לי היא:  אם אלך לרבנות להגיש תביעת גירושים, האם קיים סיכוי שהרבנים יחזירו אותנו קודם לסדר את סוגיית הביציות ורק אחכ לבוא להתגרש?  לדעתי הקשר בין 2 הסוגיות הוא חלש מאוד שכן הנישואים האלה הם קצרים מאוד, וטיפול בסוגיית הביציות יכול לקחת חודשים רבים אם לא שנים.אז לאורך כל הזמן הזה אהיה בסטטוס פרוד??

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

יהודה שלום, הנושא שהעלית הינו מורכב משפטית אך ביחס לשאלה הספציפית שלך האם ביה"ד יקשור בין סוגיית הגירושין לסוגיית הביציות הרי שעל פניו לכאורה אין קשר ישיר בין שתי הסוגיות ובפרט שאתם נשואים אזרחית בקפריסין וככל הנראה הגירושין שלכם הינם לחומרא בלבד אך גם זו סוגייה כבדת משקל שיש לדון בה לאחר קבלת כל הפרטוים הרלבנטיים ואינניט קובע מסמרות בקשר לזה. למרות האמור יש מגמה אצל דיינים בבית הדין הרבני לנסות ולפתור את כל הסוגיות הרכושיות והאחרות לפני הגט אם כי אין קשר ישיר בין השניים כאמור לעיל. לחוות דעת יותר מפורטת יש לפנות למשרדינו לפי פרטינו דלמטה ונשמח לסייע ככל שיידרש. בכבוד רב משה פרדס, עו"ד משה פרדס, משרד עו"ד, נוטריון וטוען רבני Moshe Pardes, Law Offices & Notary רח' הלל 10 ת"ד 2167 ירושלים 9102101 10 Hilel St., P.O.B. 2167 Jerusalem 9102101, Israel טלפון 02-6222943 Tel. פקס.02-6250441 Fax. דואר אלקטרוני: pardeslaw@gmail.com אתר אינטרנט: www.mpardes.co.il