הדסה

פתיחת וניהול עסק ברוסיה

בעלי נולד ברוסיה ועלה לארץ כשהיה ילד ורוסית היא שפת האם שלו והוא מעוניין לפתוח שם עסק אינטרנטי ולהמשיך לגור בארץ. האם עצם זה שנולד שם יכול להקל עליו מבחינת פתיחת העסק, מבחינת מיסים וכו'?

דוד נרודצקי, עו"ד

העובדה שהוא דובר את השפה ומכיר את המנטליות, ודאי יקל על התנהלותו במקום. פרט לכך, עצם העובדה שנולד שם, אינה מזכה אותו באפשרות לקבלת אזרחות ו/או רשיון עבודה. הדבר מחייב בדיקה מול הרשויות הפדרליים. בעניין מיסוי רצוי להתייעץ עם עו"ד/רו"ח באופן ספציפי לסוג העסק, מס' העובדים המקומיים שיועסקו, היקף וסוג הפעילות וכד'. בנוסף, בין ישראל לרוסיה קיימת אמנה למניעת כפל מס, עידוד השקעות בתחומים מסויימים ועוד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עסקים ברוסיה והדין הרוסי